Je Dipping Powder laat los? 5 redenen

Het is natuurlijk niet gebruikelijk, maar het kan voorkomen dat je Dipping Powder vroegtijdig loslaat of begint te chippen. Stom, maar geen paniek: er kunnen hier tal van redenen voor zijn. Wij vertellen je graag hoe het kan dat je Dipping Powder soms niet blijft zitten, én we geven je tips om het de volgende keer te voorkomen.

  1. Geen of slechte nagelvoorbereiding. Het voorbereiden van jouw nagels is misschien het belangrijkste buiten de applicatie van Dipping Powder. Een zeer belangrijke tip is dat jij niet jouw handen moet wassen. Direct beginnen met de manicure na het wassen van jouw handen, vraagt om snel chippen van jouw nagels. 
  2. Te lange of hoekige nagels. Lange nagels breken makkelijker af en hoekige nagels chippen sneller. Zorg er dus voor dat je goed jouw nagels vijlt en het van belang dat jouw nagels niet te hoekig zijn.
  3. Dipping Powder coats over de nagelriem. Het is van belang dat er altijd afstand van de nagelriem wordt gehouden. Wanneer dit niet het geval is, zullen jouw Dipping Powder nagels sneller afbreken of chippen. 
  4. Gelijke verdeling poeder. Het is van belang dat de Dipping Powder gelijkmatig wordt verdeeld over de nagels. Verschillen in dit zorgen voor een ongelijkmatig gewicht op de nagel, waardoor het afbreekproces sneller in gang wordt gezet. 
  5. Te weinig lagen. Een dunne laag is niet genoeg, de nagel is dan niet sterk genoeg om lang te blijven zitten. Het is van belang om 2 a 3 dunne lagen Dipping Powder aan te brengen.

Zit de oplossing voor jou hiertussen? Wij hopen dat je nu nog langer kan genieten van jouw BIAB! Mocht je er toch nog niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!