Je BIAB laat los? 5 redenen

Het is natuurlijk niet gebruikelijk, maar het kan voorkomen dat je BIAB vroegtijdig loslaat. Stom, maar geen paniek: er kunnen hier tal van redenen voor zijn. Wij vertellen je graag hoe het kan dat je BIAB soms niet blijft zitten, én we geven je tips om het de volgende keer te voorkomen.

  1. Geen of slechte nagelvoorbereiding. Het voorbereiden van jouw nagels is misschien het belangrijkste buiten de applicatie van BIAB. Ontvetten speelt een grote factor in dit en vette nagels zorgen voor afbreuk en chippen.
  2. Verkeerde positie onder de lamp. Veel mensen maken deze fout en het wordt vaak vergeten. Het is echt belangrijk dat jouw nagels midden onder de lamp worden geplaats. Hiermee harden jouw nagels het beste uit.
  3. BIAB hecht aan nagelriem. Het is enorm belangrijk om 1 mm tussen jouw nagelriem en de BIAB te houden. Wanneer de BIAB in aanraking komt met de nagelriem zorgt dit voor afbreuk.
  4. Te lange of hoekige nagels. Lange nagels breken makkelijker af en hoekige nagels chippen sneller. Zorg er dus voor dat je goed jouw nagels vijlt en het van belang dat jouw nagels niet te hoekig zijn.
  5. Te dikke of te weinig lagen. Te dikke lagen BIAB kan zorgen voor veel druk op jouw nagel en het wordt hiermee eigenlijk te zwaar, waardoor het makkelijker afbreekt. Het is van belang om 2 a 3 dunne lagen BIAB aan te brengen. Een dunne laag is niet genoeg, de nagel is dan niet sterk genoeg om lang te blijven zitten.

Zit de oplossing voor jou hiertussen? Wij hopen dat je nu nog langer kan genieten van jouw BIAB! Mocht je er toch nog niet helemaal uitkomen, neem dan gerust een kijkje in onze handleiding. Wij helpen je graag verder!