BIAB aanbrengen

Wij maken gebruik van professionele BIAB en het aanbrengen van BIAB is niet gemakkelijk zonder handleiding en/of enige ervaring. Wij willen erop attenderen dat het van groot belang om het gehele proces volgens de stappen in onze handleiding te doen. Daarnaast kan het ook helpen om jezelf in te lezen over wat BIAB precies is en hoe het werkt. Dit is van belang om jezelf met prachtige nagels te kunnen belonen. Ten slotte voorkom je hiermee ook mogelijk afbreuk of andere gebreke na het aanbrengen van de BIAB. 

  Handleiding BIAB aanbrengen 

  1. Als eerste komt natuurlijk de Primer. Breng deze over de gehele nagel aan. Belangrijk is dat je de Primer niet hoeft te laten drogen onder de UV LED lamp, maar dit gewoon in de droge lucht kan. Laat de nagels minimaal een minuut drogen.
  2. Zie de Base Coat als bescherming van de nagel. Wij raden aan om de Base Coat ALTIJD aan te brengen voor extra sterke nagels. Breng de Base Coat dus vooral aan wanneer jij dunne en/of beschadigde nagels hebt. Belangrijk is om een erg dun laagje aan te brengen en daarnaast jouw nagelriem wat ruimte te geven. Ongeveer 1 mm is een goede afstand tussen de Base Coat en de nagelriem.
  3. De Base Coat moet nu worden uitgehard onder de UV LED lamp. Laat de nagels minimaal een minuut drogen onder de UV LED lamp, maar let goed op: Base Coat blijft plakkerig, ook nadat het is uitgehard. Dit komt omdat Base Coat dient ter hechting van de nagel. Probeer het plakkende laklaagje dus niet te verwijderen.
  4. Breng de eerste BIAB kleurlaag aan, maar zorg dat je dit erg dun doet en laat weer die belangrijke 1mm tussen de nagelriem en de lak vrij.
  5. De eerste BIAB kleurlaag moet worden uitgehard en laat jouw nagel minimaal 120 seconden onder de UV LED lamp drogen. BIAB blijft plakkerig, net zoals de Base Coat, verwijder dit plakkerig laagje ook niet.
  6. Met het aanbrengen van meerdere BIAB laagjes, creëer je een sterke nagel en dus meer stevigheid. Het is van belang om na elke nieuwe BIAB laag opnieuw uit te harden onder UV LED lamp (ook dit minimaal 120 sec).
  7. Daarnaast kun je ook verlenging aanbrengen met de meegekregen nageltips of sjabloontjes.
  8. Het aanbrengen van gellak is optioneel en hiermee ben je zelf helemaal vrij. Let op dat dit ook weer moeten uitgehard en dat dit tussen de 60 a 120 sec duurt.
  9. Je bent er bijna! Je hebt bijna alle lagen gehad, alleen nog de Top Coat. Breng de Top Coat over de gehele BIAB kleurlaag aan en laat hierna de Top Coat ook weer drogen onder de UV LED Lamp (minimaal 120 sec)
  10. Verwijder het plakkerig laagje met wat nail cleanser of aceton. Wees voorzichtig en druk niet te hard op de nagel.
  11. Verzorgen/onderhouden van de nagels. Dit kun je doen door de nagel met nagelriemolie in te smeren (herhaal dit dagelijks). Daarnaast is het ook zeer belangrijk om de huid om de nagels goed te behandelen, bijvoorbeeld handcrème.

  Je bent helemaal klaar, maar de nagels laten los…… Hoe kan dit komen? Hieronder de mogelijke oorzaken:

  • Schade aan de nagelplaat. Het aanbrengen van BIAB op een beschadigde nagelplaat heeft geen zin. De BIAB zal niet goed hechten en dus op ten duur loslaten. Dit kun je oplossen door het gebruiken van een nagelfree, aceton of vijlen. Zorg er dus voor, voordat je begint er geen andere lakresten nog op de nagel zitten.
  • De nagel is vet. Een vette nagelplaat voorkomt de benodigde hechting. Dus vermijd bijvoorbeeld handcrèmes voor het lakken van jouw nagels. Na het lakken dit natuurlijk wel.
  • Nagels niet goed geseald. Wat betekent het ‘sealen’ van jouw nagels? Sealen houdt in dat je lak niet alleen OP jouw nagels aanbrengt, maar ook OVER de rand van de nagelplaat. Hiermee voorkom je dat er lucht tussen de lagen van de lak komt en dus ook het afbreken. Het is natuurlijk wel van belang dat de nagels goed van te voren worden gevijld.
  • Vijlen na het aanbrengen van de BIAB. Nadat je de nagels hebt gevijld is het belang dat de nagels met rust worden gelaten. Als je jouw nagels nog in de vorm moet vijlen, heeft het sealen geen nut gehad. Zorg er daarom goed voor dat de nagelvorm al van te voren is gevijld.

  Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op. SHATY staat altijd klaar om jouw de mooiste nagels te bezorgen!