Voorbereiding nagels

Niet meer naar de nagelsalon en thuis je eigen nagels binnen minuten helemaal tip en top! Dat klinkt heel mooi en is ook mogelijk, maar toch is een handleiding altijd handig en wij willen jou daar heel graag bij helpen! 

Wat heb je nodig?

  • Bokkenpoot (liefst van metaal)
  • Vijl 100/180
  • Bufferblok (indien geen bufferblok dan vijl 180/220)
  • Celstofdeppers
  • Alcohol (70%)

Stap 1 Nagelriemen terugduwen

Dit is voor iedereen het minst leuke klusje, maar toch erg belangrijk. Door het terugduwen van de nagelriemen creëer je meer nageloppervlak, maar hiermee voorkom je ook minder snel uitgroei.

BELANGRIJK!

Zorg ervoor dat het gedeelte huid dat ‘vastzit’ aan je nagel zeker NIET wordt vergeten. Dit moet je met het scherpe randje van de bokkenpoot wegschrapen.

Stap 2 Vijlen

Vijlen is natuurlijk altijd een keuze, maar wij raden het altijd aan. Met het vijlen zorg je voor een gladde nageloppervlak en hiermee kun je de lak makkelijker aanbrengen. Hoe je jouw nagels vijlt, ben je natuurlijk helemaal vrij in!

Stap 3 Bufferen

Bufferen is het opruwen van de nagels. Het gladde/glanzende randje wordt eigenlijk gevijld en onthoud dat dit erg belangrijk is! De lak kan namelijk niet hechten aan gladde nagels. Let wel op dat je het niet te veel vijlt, want hierdoor worden de nagels dunner en vergroot de kans op het breken van nagels.

Stap 4 Stofvrij

We zijn gekomen bij de een-na-laatste stap in de voorbereiding, namelijk het stofvrij maken van je handen/nagels. Doe dit niet door jouw handen te wassen. Bij het handen was moet je ook weer ongeveer 60 minuten wachten, voordat je kunt beginnen met de manicure. 

Stap 5 Nagels schoon

Deze stap is erg belangrijk en moet worden gedaan, voordat je begint met het aanbrengen van de BIAB. Door een doekje/celstofdeppers of tissues in alcohol te dippen en dit over jouw nagels te wrijven, zijn jouw nagels super schoon en ready om gelakt te worden.

Zie je een glanzend stukje? Buffer dit dan met de vijl weg en dip de alcohol opnieuw op je nagels.

Je bent nu ready to go om te gaan lakken! Heb je daar vragen over? 

Handleiding BIAB 
Handleiding Dipping Powder
Handleiding Polygel 

 

Team SHATY