Voorbereiding nagels

Het belangrijkste bij een manicure is de voorbereiding. In dit proces bekijk jij de staat van jouw nagels en zorg je er ook voor dat jouw nagels in een goede staat in contact kunnen komen met bijvoorbeeld BIAB. 

Wat heb je nodig?

  • Bokkenpoot (liefst van metaal)
  • Vijl 100/180
  • Bufferblok (indien geen bufferblok dan vijl 180/220)
  • Celstofdeppers
  • Alcohol (70%)

Stap 1 Nagelriemen terugduwen

Dit is voor iedereen het minst leuke klusje, maar toch erg belangrijk. Door het terugduwen van de nagelriemen creëer je meer nageloppervlak, maar hiermee voorkom je ook minder snel uitgroei.

Zorg ervoor dat het gedeelte huid dat ‘vastzit’ aan je nagel zeker niet wordt vergeten. Dit moet je met het scherpe randje van de bokkenpoot wegschrapen.

Stap 2 Vijlen

Vijlen is natuurlijk altijd een keuze, maar wij raden het altijd aan. Met het vijlen zorg je voor een gladde nageloppervlak en hiermee kun je de lak makkelijker aanbrengen. Hoe je jouw nagels vijlt, ben je natuurlijk helemaal vrij in. 

Stap 3 Bufferen

Bufferen is het opruwen van de nagels. Het glanzende randje wordt gevijld en dit is erg belangrijk. De lak kan namelijk niet hechten aan gladde nagels. Let wel op dat je het niet te veel vijlt, want hierdoor worden de nagels dunner en zwakker. Hiermee vergroot je de kans op het breken van nagels.

Stap 4 Stofvrij

We zijn gekomen bij de een-na-laatste stap in de voorbereiding, namelijk het stofvrij maken van je handen/nagels. Doe dit niet door jouw handen te wassen, omdat hiermee je ongeveer 60 minuten wachten, voordat je kunt beginnen met de manicure. Gebruik daarentegen bijvoorbeeld hygiëne doekjes. 

Stap 5 Nagels schoon

Deze stap is erg belangrijk en moet worden gedaan, voordat je begint met het aanbrengen. Door een doekje/celstofdeppers of tissues in alcohol te dippen en dit over jouw nagels te wrijven, zijn jouw nagels super schoon en ready om gelakt te worden.

Zie je een glanzend stukje? Buffer dit dan met de vijl weg en dip de alcohol opnieuw op je nagels.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op. SHATY staat altijd klaar om jouw de mooiste nagels te bezorgen!

Zie hieronder alle handleidingen voor het aanbrengen. 

Aanbrengen van BIAB 
Aanbrengen van Dipping Powder
Aanbrengen van Polygel