Handleiding Polygel

Polygel aanbrengen

Wij maken gebruik van professionele Polygel en het aanbrengen van Polygel is niet gemakkelijk zonder handleiding en/of enige ervaring. Wij willen erop attenderen dat het van groot belang om het gehele proces volgens de stappen in onze handleiding te doen. Daarnaast kan het ook helpen om jezelf in te lezen over wat Polygel precies is en hoe het werkt. Dit is van belang om jezelf met prachtige nagels te kunnen belonen. Ten slotte voorkom je hiermee ook mogelijk afbreuk of andere gebreke na het aanbrengen van de Polygel. Wij hebben er vertrouwen in dat jij voor prachtige nagels gaat zorgen! Heb je toch nog vragen? Stel ze dan 

Belangrijke punten vooraf:

  • De UV LED lamp gaat aan via een knopje op de achterkant en zal 5 minuten aanblijven. 
  • Wij raden aan om de nagel van jouw duim telkens als laatst te lakken en onder de UV LED lamp te doen. De duim ligt natuurlijk lager dan de andere nagels en past hierdoor niet samen onder de UV LED lamp met de andere vingers.
  • In tijden van koud weer kan de polygel wat harder zijn en moeilijker uit de tube komen. Het is handig om de tube even onder een warme kraan te stoppen en dan zal de polygel gemakkelijker uit de tube komen.

Stap 1 Nagels voorbereiden

Deze stap heb je als het goed net al gedaan! Zo niet? Hierboven staat een stappenplan hoe jij jouw nagels optimaal voorbereidt.

Stap 2 Primer

Als eerste komt natuurlijk de Primer. Breng deze over de gehele nagel aan. Belangrijk is dat je de Primer niet hoeft te laten drogen onder de UV LED lamp, maar dit gewoon in de droge lucht kan. Laat de nagels minimaal een minuut drogen.

Stap 3 Base Coat

Zie de Base Coat als bescherming van de nagel. Wij raden aan om de Base Coat ALTIJD aan te brengen voor extra sterke nagels. Breng de Base Coat dus vooral aan wanneer jij dunne en/of beschadigde nagels hebt. Belangrijk is om een erg dun laagje aan te brengen en daarnaast jouw nagelriem wat ruimte te geven. Ongeveer 1 mm is een goede afstand tussen de Base Coat en de nagelriem.

Stap 3.1 Pak de UV LED lamp erbij

De Base Coat moet nu worden uitgehard onder de UV LED lamp. Laat de nagels minimaal een minuut drogen onder de UV LED lamp, maar let goed op: Base Coat blijft plakkerig, ook nadat het is uitgehard. Dit komt omdat Base Coat dient ter hechting van de nagel. Probeer het plakkende laklaagje dus niet te verwijderen.

Stap 4 Nageltip

Kies de juiste nageltip voor jouw nagels. Elke nagel heeft natuurlijk een ander formaat. Het kan voorkomen dat de nageltip te groot of te klein is. Wij raden altijd voor de nageltip te gaan die iets te groot is. De polygel die je gaat aanbrengen kun je namelijk dan iets minder breed over de vorm van de nageltip aanbrengen.

Stap 4.1 Polygel in de nageltip aanbrengen

Kies de meeste passende kleur polygel. Je knijpt ter grootte van een doperwt polygel uit de tube. Dit haal je eraf met de spatel en leg je vervolgens op de holle kant. Dep de kwast helemaal in de slip solution en veeg de ergste nattigheid af met een tissue. Met de kwast kun je de polygel vormen, je kunt het in de vorm neerleggen hoe jij je nagel gevormd wil krijgen. Breng de polygel niet de dik aan en zorg ervoor dat de polygel bij de nagelriem mooi en dun afloopt.

Stap 4.2 Nageltip plaatsen op de nagel

Houd de onderkant van de nageltip tegen de nagel aan, een stukje van de nagelriem af. Breng de nageltip geleidelijk aan op de rest van de nagel en duw hem geleidelijk naar voren op de nagel. Zorg ervoor dat er geen lucht tussen de nagel en de nageltip komt.

Als de nageltip is aangebracht, kun je de nagelklemmers gebruiken om de nageltip te verstevigen op de nagel.

Stap 5 UV LED lamp

De nageltip is met de nagelklemmer bevestigd en nu is het tijd om de nagels te drogen. Doe dit minimaal 120 seconden. Na het drogen kun je de nageltip verwijderen. Let op dat je nageltip verwijdert door het uiteinde voorzichtig heen en weer te bewegen.

Stap 6 Nagelrand vijlen

Alleen als je de polygel PERFECT in de nageltip hebt aangebracht, hoef je niet vijlen, maar dat moet je wel echt een professioneel zijn 😊

Meestal is de bovenrand van de nagel niet helemaal glad en het is dan ook nodig om deze te vijlen. Onthoud goed dat jouw vijl geen ZAAG is! Wij raden ten zeerste aan om de vijl EEN kant op te bewegen, omdat je anders de nagel en de polygel beschadigd en is straks al het werk voor niks ☹

Stap 7 Nageloppervlak vijlen

Als laatste vijl je het oppervlak. Als het goed is de polygel perfect glad uit de lamp gekomen. Maar dit is niet fijn voor de gellak. Ook zijn er aan de randjes en bij de nagelriemen wellicht wat stukjes waar de gel wat omhoog is gekomen. Dit kun je met de vijl eerst plat vijlen. Daarna ga je over de hele nagel met een blokvijl om de hele nagel op te ruwen en klaar te maken voor de lak.

Stap 8 Top Coat

Je bent er bijna! Je hebt bijna alle lagen gehad, alleen nog de Top Coat. Breng de Top Coat over de gehele nagelplaat aan en laat hierna de Top Coat ook weer drogen onder de UV LED Lamp (minimaal 120 sec)

Stap 9 Slip Solution

Dip de slip solution in een doekje en veeg je nagels hiermee schoon.

Stap 10 Nagelriemolie

Laatste stap! Verzorgen/onderhouden van de nagels. Dit kun je doen door de nagel met nagelriemolie in te smeren (herhaal dit dagelijks). Daarnaast is het ook zeer belangrijk om de huid om de nagels goed te behandelen, bijvoorbeeld handcrème.

Polygel verwijderen

Wat heb je nodig?

  • Vijl (100 gritt)
  • Bokkenpootje
  • Folie
  • Alcohol (70%)/Aceton
  • Nagelriemolie
  • Wattenschijfjes
  • Nagelknipper

Stap 1 Knip de kunstnagels kort

Begin met het knippen van de kunstnagels.

Stap 2 Verwijderen polygel

Verwijder de polygel met behulp van een grove nagelvijl (100 gritt). Probeer zo dicht mogelijk bij de natuurlijke nagel te komen, maar wees wel voorzichtig om beschadiging te voorkomen. Verwijder regelmatig het stof om goed zicht te behouden.

Stap 3 Soaken

De laatste restjes polygel week je erad met behulp van aceton. Wikkel wattenschijfjes met aceton om de vingers of laat de vingers weken in een bakje met aceton. Je kunt folie gebruiken voor als omhulsel om de wattenschijfes. Laat jouw nagels ongeveer 15-20 minuten soaken. Ten slotte kun je de resterende polygel wegschrapen met een bokkenpootje.

Stap 4 Was je handen en gebruik nagelriemolie

De Polygel is als het goed is helemaal verwijderd, maar wij raden nog aan om jouw handen te wassen om het mogelijke laatste Polygel te verwijderen. Ten slotte gebruik je de nagelriemolie om de gezondheid van jouw nagelriemen te behouden.

 

Team SHATY